1d61b3af-76f3-47af-8a9b-7a19c81fc85d
Hollandse Kazen

Hollandse kaas is een begrip voor een zeer uitgebreid assortiment. Variërend van Noord Hollandse kaas tot Boerenkaas en van Geitenkaas tot diverse kruidenkazen. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn rond en hebben een harde buitenkant maar we leggen u graag iets meer uit over de verschillen.

!

Boerenkaas

Boerenkaas
Boerenkaas mag alleen boerenkaas genoemd worden wanneer het op de boerderij is bereid van zogenoemde rauwe melk die geen behandeling heeft ondergaan. Hierdoor blijven alle smaken behouden en heeft de kaas een rijke, krachtige en kenmerkende smaak. Uiteraard hebben wij alle leeftijden in ons assortiment opgenomen maar we bieden u ook graag een beetje extra met vele variaties in kruiden zoals brandnetel, Italiaanse kruiden, fenegriek, truffel etc.

Boer'n Trots

Boer'n Trots
Onze Boer'n Trots kazen worden gemaakt in het midden van Twente op het landgoed Kaamps. De koeien krijgen hier de vrijheid die ze nodig hebben, worden verwend met extra klaver en worden gemolken wanneer zij dit willen. Dat proef je terug in de kaas, want als jij goed bent voor de koe is de koe goed voor jou!
Supertrots is boer Herbert op de Boer'n Trots Klaver Pikant. Hiermee heeft hij namelijk Super Gold gewonnen op de World Cheese Awards.Naast de Klaver Pikant kunt u ook bij ons terecht voor Boer'n Trots honing, pikant, bospaddenstoelen, pompoenpit, sambal, groene pesto en peper trio. En niet te vergeten de geitenkaas honing en honing truffel.

Noord Hollandse Kaas

Noord-Hollandse kaas
Onze "gewone kaas" wordt in de fabriek gemaakt van gepasteuriseerde melk van koeien die In Noord Holland hebben mogen grazen. Omdat de grond in Noord Holland sterk onder invloed is van de zee smaakt de melk van de koeien van nature wat zouter waardoor er minder zout gebruikt hoeft te worden bij het pekelen van de kazen. Hierdoor is de kaas voller en romiger van smaak.

Geitenkaas

Geitenkaas
Geitenkaas is lichter verteerbaar dan de kaas van koeienmelk en een uitstekend alternatief voor mensen met een lactose intollerantie. Onze blije Geit is er in de leeftijden mild, pikant en oud en met fenegriek. Daarnaast hebben we van de Boer'n Trots ook de Geitenkaas honing en honing truffel

Bioweide

Bioweide
Deze biologische kaas wordt geproduceerd met respect voor natuur, milieu en dier. Deze kaas is ook geschikt voor een vegatarisch dieet. Verkrijgbaar in de leeftijden jong-belegen, belegen en oud.

Pure Jersey

Pure Jersey
De kaas van de 100% raszuivere Engelse en ontzettend nieuwsgierige Jersey koe bevat veel meer proteïne dan de "gewone kaas" en 2 x zoveel vitaminen en mineralen en is zeer romig en iets zoet van smaak. Deze kaas is lactose en natamycine vrij en bevat geen kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen. Bij de productie maakt men gebruik van vegatarisch stremsel, waardoor de kaas ook in een vegetarisch dieet past.

35+ kaas

Onze 35+ kaas bevat minder vet en minder vet en is toch zeer smeuïg. Naast de verschillende leeftijden hebben we ook de tuinkruiden- en komijnenvariant in het assortiment.

Diverse Kazen

Natuurlijk mogen er een aantal kazen niet ontbreken in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan de Boeren Leidse, de rode kaas met de sleutels en de Rotterdamsche Oude.