!
!
Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
Bewaren
  • Hele Hollandse kazen worden voorzien van een coating: een beschermende laag die bacteriën en vuil tegenhoudt en uitdroging tegengaat. Een afgesneden stuk kaas heeft dit laagje niet en is daarom meer onderhevig aan bederf of schimmel. Deze treedt op wanneer de kaas wordt blootgesteld aan licht, lucht en temperatuur. U kunt kaas daarom het beste in het speciale kaaspapier  bewaren in de groentelade van uw koelkast of in de kelder (een koele, donkere plaats). Ook een afgesloten kaasbak kan dienst doen.
  • Verpak kaas nooit volledig luchtdicht. De kaas gaat dan zweten en verliest zijn houdbaarheid en smaak.
  • De smaak van kaas komt pas goed tot zijn recht wanneer u het een half uurtje van te voren uit de koelkast haalt.
  • Bewaar buitenlandse kazen niet in één bak met de Hollandse kazen.
  • Blauw geaderde kazen kunnen het best goed verpakt worden. De schimmel verspreidt zich namelijk snel, niet alleen op andere kazen, maar over al het voedsel in de buurt
  • Bewaar kaas niet in de buurt van andere sterk geurende voedingswaren. Kaas ademt en neemt snel de geuren aan.